Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Moje dijete

Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: trudovi?  (Posjeta: 1626 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
trudnica21
Newbie
*

« : Listopad 29, 2007, 11:09:26 »

Ušla sam u 35 tjedan trudnoće.
Od početka trudnoće ultrazvuk je pokazivao lagane kontrakcije kod ušća, posteljica je također cijelu trudnoću sprijeda kod ušća. Malog nisko nosim. Bila sam u bolnici 10 dana zbog urinoinfekcije u 24/25 tjednu.
Već mjesec dana sam na parusistenu-ormidolu i normabelima zbog laganih stezanja trbuha. zadnjih nekoliko dana ta su stezanja postala jača. osjećaj je kao bubnjanje i stezanje po trbuhu i "dolje" istovremeno. Dosta neugodan osjećaj.Počeo se javljati navečer kada bih legla u krevet,ali zadnjih dana je s jednom navečer prešlo u više puta dnevno i to traje otprilike oko minutu i udarci su pravilni, jedan za drugim, nalik otkucaju srca. samo puuuno jače. na trenutak stane pa opet počne. Pred par dana me uz to počela i kičma boljeti s čime do sada i nisam imala problema. Danas je uz "redovito bubnjanje" počela i neka bol nalik pms boli u donjem dijelu trbuha i to je trajalo oko minutu i dosta jako iako ne i neizdrživo. Nešto manja bol od menstrualne,a mens mi je poprilično bolna.
Da pojasnim, to što osjećam nisu udarci bebe, jer uz ta stezanja osjećm i njega kako se miče i lupa i to su dvije odvojene stvari.
Ta "pms " bol se dogodila dva puta danas u razmaku od par sati, drugi put jača i intenzivnija, a stezanja maternice , mislim, tri puta isto u razmaku od par sati.
Beba se pred oko tjedan dana okrenula u vertikalu, pretpostavljam, naravno, nemogu biti sigurna,ali osjećam ga drugačije i udarci su većinom pod rebra i višlje gore a i osjetim da je u drugačijoj poziciji.
Molim vas sad mišljenje.
Evidentirano
admin
Administrator
Newbie

« Odgovor #1 : Listopad 30, 2007, 09:35:28 »

Vaš upit smo proslijedili na nekoliko adresa liječnika-ginekologa te kad zaprimimo odgovor od strane kompetentne osobe budemo ga objavili.

Hvala na postavljenom pitanju i nadamo se da ćemo uspijeti pronaći odgovor.
Evidentirano
savjetnik
Newbie
*

Profil WWW
« Odgovor #2 : Listopad 30, 2007, 02:52:42 »

Odgovor na vaše pitanje:
---
Poštovana,
obzirom da ste trudna 35 tjedana opisane tegobe, čak ako su trudovi, rizik za dijete nije velik u slučaju prijevremenog porođaja. Nastavite uzimati terpiju, odmarajte i redovoto se kontrolirajte.
Pred kraj trudnoće dijete mijenja karakter pokreta "udarci boksača" postaju "pokreti rastezanja", počinje i češće štucanje. Stoga su takovi pokreti u toj dobi trudnoće nprmalni.

Uz želje do uspješno donesete trudnoću do kraja pozdravljam Vas.
mr.sc.dr. Boris Poljak
Poliklinika "CITO"
---
« Zadnja izmjena: Listopad 30, 2007, 02:58:31 savjetnik » Evidentirano

Korisnik savjetnik je kreiran u svrhu prenošenja odgovora koje smo dobili od stručnih osoba. Ispod svakog odgovora potpisati ćemo osobu koja je odgovorila.
savjetnik
Newbie
*

Profil WWW
« Odgovor #3 : Studeni 06, 2007, 07:28:21 »

Odgovor na vaše pitanje:
---
Trudnoća se nekad u našem narodu nazivala "drugo stanje",i mislim da je to izvrstan pojam,jer stvarno je u trudnoći sve drugačije.Vi imate kako opisujete različite smetnje,koje meni po opisu nisu sasvim jasne.Vjerojatno imate povremene kontrakcije,trudove u trudnoći,koji su najčešće normalni.Četiri kontrakcije u jednom satu je normalna pojava.Uzimate Partusisten što je dobro sredstvo protiv trudova.Međutim i taj lijek ne će koristiti,ako ne ćete mirovati.Mirovanje u trudnoći je najbolji lijek.Mislim da ste se previše koncentrirala na sebe,pa osječate i ove i one bolove,stezanja, "pms" u trudnoći što jasno ne postoji.Sve te smetnje su sastavni dio drugog stanja,dakle normalne.Ne bi htio minorizirati vaše tegobe,sigurno treba biti oprezan,no razlikovati jedno normalno stanje u trudnoći od patološkog može samo liječnik-ginekolog na redovitom pregledu,na ovaj način teško vam mogu pomoći.
Dr.med.Damir MAMUZIĆ
---
Evidentirano

Korisnik savjetnik je kreiran u svrhu prenošenja odgovora koje smo dobili od stručnih osoba. Ispod svakog odgovora potpisati ćemo osobu koja je odgovorila.
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na: